Nepečený čokoládový cheesecake
Horúco, čo? :-) Nechce sa vám vypekať, tak nevypekajte, urobte si nepečený cheesecake! Krém na koláč som vyšľahala mixérom a čím dlhšie som šľahala, tým bol tvaroh nadýchanejší, výsledok- nikto mi neveril, že to nie je nejaká smotana alebo šľahačka :-) Pozrite sa ako z pár surovín vyčarujete chutný, osviežujúci koláčik pre celú rodinu :-)
Budete potrebovať:
Korpus:
150 g lieskových orechov (alebo mandlí)
110 g jemných ovsených vločiek
50 g masla
6 PL vlažnej vody
1 PL medu
Krém:
1 kg jemného tvarohu
1 PL medu
1 PL holandského kakaa
30 g želatíny za studena Dr.Oetker
50 ml vody
čokoláda, lieskové orechy, mäta a kokosové čipsy na ozdobu
Oriešky si na noc namočte do vody. Keď zabudnete, nevadí, dajú sa aj tak použiť. Precedené oriešky vložte spolu s vločkami, medom, roztopeným maslom a 3 lyžicami vody do mixéra. Pomixujte, aby ste získali lepkavú hmotu, podľa potreby pridajte ešte vodu. Na dno tortovej formy položte papier na pečenie, formu uzavrite a hmotu rovnomerne natlačte na dno. Vymiešajte krém, do misky vložte tvaroh, med, kakao a vyšľahajte mixérom. V malej miske si pripravte želatínu podľa návodu. Ja som použila iba polovičné množstvo želatíny, lebo nemám rada príliš tuhé krémy, no vy môžete použiť celý balíček. Vo vlažnej vode rozmiešajte želatínu a pridajte lyžicu krému. Následne tento želatínový krém vyšľahajte so zvyšným krémom mixérom. Rovnomerne ho rozotrite na pripravený korpus a nechajte v chladničke stuhnúť aspoň 4 hodiny, ideálne celú noc. Nožom orežte tortu po obvode, oddeľte obruč a tortu ozdobte podľa svojej fantázie, ja som použila hoblinky čokolády, kokosové čipsy, oriešky a mätu.
P.S. Formu môžete vystlať aj potravinovou fóliou.
Sú pre vás moje recepty inšpiráciou? Chcete ich mať stále po ruke? V mojej knihe nájdete až 300 receptov, z ktorých si určite vyberiete svoje obľúbené :)
Môžete si ju kúpiť v každom dobrom kníhkupectve.