Grilovaný camembert s cesnakom a čili
Čosi dobré a rýchle na obed? Máte radi camembert? Keď áno, skúste túto kombináciu chutí, môj manžel bol nadšený :-)
Recept:
2 camemberty
1 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
štipka mletej papriky
štipka čili prášku
sladký zemiak
soľ
cesnak
cherry rajčiny
Najprv si pripravte marinádu. V malej miske rozmiešajte olivový olej, pretlačené strúčiky cesnaku, mletú papriku a čili prášok. Camembert zhora narežte, celý ho potrite marinádou a nechajte odležať. Zatiaľ si nakrájajte sladký zemiak na malé kúsky. Vložte ho do zapekacej formy, vystlanej papierom na pečenie. Jemne posoľte, pokvapkajte olejom, pridajte cherry rajčiny a pár očistených strúčikov cesnaku. Cesnak zemiaky prevonia a cherry rajčiny túto chuť úžasne zvýraznia. Pečte pri teplote 220 °C asi 20 minút, kým zemiaky nebudú skoro upečené. Vložte k nim camembert a pečte, kým nebude na povrchu zlatistý (asi 10 minút). Výýýýborný obed, vyskúšajte :-)
Porcie: 2 Čas prípravy: 45 minút