Cesnak s himalájskou soľou (bez sterilizovania)
Dnes mám pre vás jeden úžasný recept! Chcete mať cesnak stále pripravený na použitie, no nechcete, aby stratil svoje živiny? Je to veľmi jednoduché. Stačí vám len cesnak a soľ. 5 hlávok cesnaku očistíme, pretlačíme cez lis alebo pomixujeme. Pridáme tri lyžičky himalájskej soli a preložíme do uzatvárateľného pohára. Pokojne dajte aj viac soli, ochutnajte, kým cesnak naložíte do pohára. Do jedla, kde tento cesnak použijete, už nemusíte dávať žiadnu soľ. Skladujeme v chladničke. Nie je potrebné žiadne zaváranie, cesnak vám v chladničke vydrží dovtedy, kým ho nespotrebujete. Keď chcete, k cesnaku môžete pridať aj cibuľu.
Tip: Cesnak očistíme tak, že plochou noža silnejšie zatlačíme na strúčik, potom stačí už len odstrániť šupku, ide to veľmi ľahko. Za recept ďakujem mojej mame :-) Porcie: jeden 2 dcl pohár Čas prípravy: 30 minút