Nadýchané orieškové lievance s ricottou
Už dávno som chcela pridať do raňajkových lievancov ricottu a keďže som na ňu minule natrafila v akcii, nebolo o čom :-) Palacinky s tvarohom mi veľmi chutili, no tieto ricottové boli tiež parádne, aj kvôli orieškom, ktoré bolo jemne cítiť a chrumkali :) Použila som trochu vločiek, no môžete si ich urobiť aj úplne bezlepkové, stačí, ak ich vynecháte a uberiete mlieko o polovicu.
4 vajcia
100 g lieskových orechov
50 g jemných ovsených vločiek
250 g ricotty
100 ml mlieka z lieskových orechov (alebo iného mlieka)
mandľové maslo, lieskové orechy a figy na servírovanie Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme do tuhej peny, žĺtky vymiešame s ricottou. V mixéri pomixujeme vločky s orechami. Primiešame ich spolu s mliekom k ricottovej zmesi. Metličkou jemne zapracujeme sneh. Lievance naberáme lyžicou a opekáme na rozohriatej panvici. Opekajte na stredne veľkom plameni, aby sa dobre prepiekli. Podávame s orieškovým maslo alebo domácim džemom a s čerstvým ovocím, u nás to dnes boli figy.
Porcie 4 (30 lievancov) Čas prípravy 30 minút
Tip: Keď chcete, aby boli lievance úplne bezlepkové, vynechajte vločky a uberte množstvo mlieka o polovicu.